Bij Bruning fysiotherapie en manuele therapie Eindhoven, houden de manueel therapeuten zich vooral bezig met het opheffen van blokkades in de wervelkolom. Deze blokkades geven vaak klachten, zoals pijn en een verminderde mobiliteit. Na het opheffen van deze blokkades, wordt er ook uitgebreid gekeken naar de oorzaak van deze blokkades.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegen. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die aan de gewrichten kunnen worden toegepast.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij of zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn of haar gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij of zij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

 • Maak een afspraak

  In de meeste gevallen kunt u morgen meteen terecht. Ook zonder doorverwijzing van een arts. (DTF)
  Lees verder
 • Specialisten

  Bij Bruning Fysiotherapie staat een heel team van specialisten voor u klaar. Bekijk hier het volledige team.
  Lees verder
 • Openingstijden

  • Maandag
   8:00 - 20:00
  • Dinsdag
   8:00 - 19:00
  • Woensdag
   8:00 - 18:00
  • Donderdag
   8:00 - 20:00
  • Vrijdag
   8:00 - 17:30

Bruning Fysiotherapie

Wij zijn een jonge, dynamische en professionele fysiotherapiepraktijk gelegen in winkelcentrum Ouverture, Woensel Noord, Eindhoven.

Fysiotherapie Bruning
Ouverture 101
5629 PT, Eindhoven